Ave Philosophy! Morituri te salutant!

Blog grupe filozofa

Filozofski forumi

ivanpetrovic | 27 Avgust, 2008 15:12

Kao mladi filozof imam potrebu da svakodnevno stičem nova znanja, da čujem mišljenja drugih ljudi i da budem u toku dešavanja. S obzirom da se sa jedinim pravim filozofom viđam samo jednom u mesec dana i što retko kad diskutujem sa drugovima i drugaricama na temu filozofije, morao sam da nađem neki drugi izvor informacija i dijaloga. Na prvom mestu je moj blog, gde imam svu slobodu pisanja i izražavanja svojih misli. Što se tiče diskusija i dijaloga, odlučio sam da na google-u potražim filozofske forume u nadi da ću naći zaista kvalitetne forume. Nadao sam se da ću naći dobre dijalektičke sukobe u kojima je glavno oružje reč i jak argument. Našao sam samo nekolicinu zaista kvalitetnih foruma koji obrađuju ozbiljne i istovremeno zanimljive teme. Posle dužeg prelistavanja i čitanja moj trud i uloženo vreme su se pokazali opravdanim.

Na prvo mesto bih postavio Filozofija - Forum.hr. Tu sam se zaista oduševio raznovrnošću obrađenih tema. Takođe mi se i svideo profesionalizam i ozbiljnost u većini tema.

Zatim sam pogledao i Filozofija - Forum Krstarice koji je takođe na zavidnom nivou. Tu isto ima gomila dobrih tema vrednih pažnje.

Onda sam naišao i na MyCitY :: Filozofija kao i na Filozofija - Forum Nove Tehnologije  Bosna i Hercegovina. Ovi forumi nisu toliko kvalitetni kao predhodna dva ali ipak ima nešto da se probere.

Sve u svemu - prilično sam zadovoljan rezultatima pretrage. Predlažem i vama da odete na ponuđene forume - verujte mi ima za svakoga po nešto.

Komentari

Re: Filozofski forumi

sanjarenja56 | 27/08/2008, 15:55

Eto, pa ko voli, nek izvoli, zar ne? :)

Re: Filozofski forumi

ivanpetrovic | 27/08/2008, 16:00

Upravo tako.

Re: Filozofski forumi

andrijana | 27/08/2008, 16:22

E pa poseticu ove forume!

~~~~~~~~

mentalna_shtaka | 12/01/2009, 01:40

Sta podrazumevate kolega pod terminom pravog filozofa, ja ih srecem na najneobicnjim mestima. Cisto sumnjam da su toliko retki, osim ako je diploma vase merilo, a ne "ljubav prema mudrosti".
Ovde mozda nadjete po nesto zanimljivo

http://www.differentia-nis.org/forum/

Pozdrav.

Re: Filozofski forumi

ivanpetrovic | 23/01/2009, 15:14

Pod terminom pravog filozofa u ovom slučaju smatram mog profesora iz srednje škole koji je za mene zaista "pravi filozof" jer pored toga što ima diplomu i strast prema filozofiji, on ima i znanje da prenese tu strast na druge. On je jedan od glavnih uzroka koji su kao posledicu izazvali moj upis na filozofski fakultet.

Zahvaljujem se na linku, već sam ga proverio i objavio jedan post koji sam ujedno objavio i na mom blogu, samo što nažalost nemam vremena da ga obilazim i redovno odgovaram i diskutujem.

Veliki pozdrav!

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Powered by blog.rs